Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Marine (Gravdlax)

Sebzeli Fırın Somon

4 KİŞİLİK
 

  • 700 g Derisiz Somon Fileto
  • 4–6 Adet Orta Boy Patates
  • 4 Adet Taze Soğan, ince kıyılmış
  • 1 Diş Sarımsak, ince kıyılmış
  • 1 Adet Yeşil Biber, boylamasına şerit halinde kesilmiş
  • 2 Adet Domates, dilimlenmiş
  • Tuz, Karabiber
  • ½ Su Bardağı Krema
  • 4 Yaprak Alüminyum Folyo
  • 180 °C fırında yaklaşık 15 dakika

HAZIRLANIŞI

Somon fileto 4 eşit parçaya kesilir. Patatesler soyulur ve ince dilimlenir.
Alüminyum folyo, her biri yaklaşık 30 cm genişliğinde olacak şekilde 4 yaprak halinde kesilir. Krema alüminyum folyoların üzerine yayılır. Her bir folyonun içine sırasıyla patates, kıyılmış taze soğan, sarımsak, yeşil biber ve domates dilimleri üst üste dizilir. En üste somon filetolar yerleştirilir, tuz ve karabiber serpilerek, kremanın kalanı da üzerlerine eklenir. Folyo uçlarından birleştirilerek bohça şeklinde fırın tepsisine yerleştirilir.
Somonlar fırının orta bölümünde pişirilir. Alüminyum folyo paketlerini ızgara üzerinde de pişirebilirsiniz.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın